søndag 2. mai 2010

Sjokolademousse oppskrift

Etter ønske legger jeg ut oppskriften på den kjempegode sjokolademoussen som Nikis Theophiakis laget i 4- stjerners middag.

Sjokolademousse. Lag på lag med mørk og hvit sjokolademousse, med hint av hasselnøtter.



12 porsjoner

  • 100g meget mørk kokesjokolade (70% kakao)    
  • 300g mørk kokesjokolade      
  • 300g hvit kokesjokolade          
  • 3 stk egg                                  
  • 6 stk eggeplommer            
  • 6 stk eggehviter                                  
  • 9 dl kremfløte                          
  • salt                                      
  • hasselnøtter, skrellede (jeg bruker en blanding av salte peanøtter og paranøtter)

Denne desserten må lages i to runder. Begynn med den mørke.

Hakk nøtter og sett dem til side. Hakk sjokoladen i småbiter og legg den i en liten bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Rør om av og til. Når sjokoladen har smeltet og blitt ordentlig varm blander du inn to egg i den mørke sjokoladen (senere ett egg i den hvite). Deretter blander du inn fire eggeplommer i den mørke sjokoladen (senere to i den hvite). I den mørke sjokoladen tar du så i en klype salt eller to.

Stivpisk så fire eggehviter til den mørke sjokoladen (senere to til den hvite). Visp seks dl av fløten til den mørke sjokoladen (senere tre til den hvite). Bland sjokoladerøren forsiktig med eggehviten, og bland så forsiktig i kremfløten. Hell moussen over i dessertskåler eller i en stor bolle og sett den i kjøleskapet.

Når du har laget den mørke moussen settes den i kjøleskapet. Alt utstyr vaskes og tørkes, så følger du samme prosedyre med den hvite sjokolademoussen. Når den hvite moussen er ferdig heller du den over den mørke, drysser over nøttene og setter den tilbake i kjøleskapet. La moussen kjøles i minst fire timer før servering. 

Ekstra tips fra kokken i showet: ikke pisk eggehvitene for hardt og stive. Litt sukker og lavere hastighet - seigere konsistens. Vend eggeshvitene forsiktig i.

Nytes!!

                                        

2 kommentarer:

  1. Herlig. Fikk ikk med meg programmet. Denne skal jeg lage

    SvarSlett
  2. Nam.. Nå må jeg snart få prøvd denne.. Sersupergod ut!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails